Midnight Madness

Vem ger Ben Stiller tillräckligt med pengar för att göra The Deer Hunter och Apocalypse Now? Men Robert Downey Jr är definitivt en av de bästa skådespelarna någonsin. Ben Stiller är det inte, men han är i alla fall en något sämre regissör.

Rapports reporter i Washington berättade att USA:s regering som vanligt står på Israels sida, hävdar deras rätt till självförsvar och att USA skulle ha reagerat på exakt samma sätt. Så sant. Så tragiskt sant. När i deras ögon övergår självförsvar till misshandel?

På tal om reportrar så fastnade jag för ett citat från en text av Maria Urdin ur boken Hemlös angående medias rapportering kring bland annat Christer Petterssons död och hur hans liv tydligen vände till det bättre när han fick en bostad, men hur de systematiskt (enligt Maria) undviker att skriva om de hemlösa som inte misshandlat människor och misstänkts för mord som fryser ihjäl ute i kylan och i dåliga härbergen.

Kvinnor som säljer sina kroppar kallas horor. Vad ska man kalla en yrkeskår som säljer sin själ för att sälja fler lösnummer?

Och det ligger nåt i det och resten av texten är lika bra. Det måste finnas så många inom journalistkåren som går in i sitt yrke med nåt sorts hopp om att förändra världen till det bättre som den tredje statsmakt de sägs vara. Men väl på plats upptäcker de att vinstintresset överskuggar allt annat. Den tredje statsmakten och allt sånt där får komma i andra hand. Lösnummer ska säljas genom att rapportera om det vi får se på tv ikväll om vi har oturen att råka klicka förbi Idol eller Bonde söker fru, människors privatliv ska invaderas för att känslor säljer mer än fakta och i slutändan får den stora massan konsumenter precis det den vill ha. Men är det vad den borde få? Om jag som lärare gav mina elever vad de ville ha just nu på mina lektioner skulle vi få ett samhälle fyllt med idioter som vill blogga om mode, låta som aphannar och alla var kända nog för att få ligga med nån på Stureplan. Så varför är det mer okej att ge just det till konsumenterna? För att de har pengar? Jajemen. När andra bestämmer över hur pengarna ska användas finns det en hel del krav på att de ska göra nytta. När de spenderas på en själv är det okej om det blir ytterligare ett onödigt par skor eller en kvällstidning med bilder från bråket som TV4 inte vågade visa.

Jag tycks ha fastnat i ett spår i vad som skulle ha blivit ett gott-och-blandat-inlägg, men så blir det ibland antar jag. En djävla massa ostrukturerat svammel som kanske trots allt fyller nån funktion. Åtminstone för mig.

Och jag är fullt medveten om att det finns elever som vill lära sig och ställer bra krav på undervisningen. Men många vill se på film för att lära sig engelska och lovar dyrt och heligt att de lär sig språket då. Om det vore sant, borde de vara experter redan innan de kommer upp på gymnasiet. Men det är de inte. Och de lär sig fan inte att skriva genom att se en film.

Peace out, muthafuckaz...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0