Lärare är... Del II

... de sämsta eleverna.

Så vad beror det då på?

De flesta av oss lärare blir inte lärare för att vi tycker det är läskigt att stå inför folk och få uppmärksamhet. För min egen del är det en del av vad jag verkligen tycker om. Att få vara i centrum fungerar upplyftande, speciellt när man får prata om något som man känner att man verkligen har koll på och åhörarna upptäcker det och suger i sig vartenda ord. Att väcka intresse och utveckla människor kan bli lite som en drog. Ett väl ihopsatt lektionsmaterial ger mig en endorfinkick som räcker resten av dagen åtminstone. Är materialet sen riktigt bra delas det med kollegor och laddas upp på lektion.se för ytterliga endorfinkickar.

När vi sen står framför den omvända situationen är vi inte längre i centrum och det finns inte lika mycket  vi kan göra förutom att lyssna och anteckna. Ämnet kanske är intressant, men det är inte vi som presenterar det. Det är någon annan, som vi troligen inte känner. Då är vi elever och hur beter sig många elever mot oss?

Elever kommer sent, elever pratar under föreläsningen, elever sms:ar och elevers mobiltelefoner ringer. Fast kanske borde det stå åhörare istället för elever. För det är ett beteende som verkar vara typiskt för åhörare i största allmänhet. I alla grupper med folk som lyssnar på någon annan finns det alltid någon som kommer föresent, pratar eller låter en nedbantad tv-spelsversion av The Final Countdown förgylla atmosfären under föredrag och seminarier.

Så varför detta fokus på att lärare är så dåliga elever då de flesta andra också verkar vara det? För min egen del handlar det om en uppfattning att man ska behandla andra såsom man själv vill bli behandlad och som lärare vet man verkligen hur det känns att stå inför en grupp människor och inte få den uppmärksamhet man förtjänar. Därför tycker jag att vi borde veta bättre. Empati är ju en ganska trevlig egenskap som kanske inte direkt är på modet i dessa tider då vi skrattar åt Lasse Brandebys tragiska försök att bli utröstad från Let's Dance, föräldrar väljer en ny bil före att få träffa sina barn i Wild Kids och Jackass och Dirty Sanchez tjänar grova pengar på förnedring av sig själva och andra.

Men vi kanske skulle ta och sätta oss in i andra människors liv lite mer, för det är just det vi är; människor. Elever, åhörare, lärare, föredragshållare. Människor. Och vi borde veta bättre.

Puss och kram på er!

Lärare är... Del I

... de sämsta eleverna.

Det är ganska smidigt att kunna blogga lite på arbetstid. Mina elever sitter och skriver på sina uppsatser och sköter sig så bra att det känns som om jag rationaliserat bort mig själv.

Igår satt jag och några kollegor och diskuterade lärarrollen. Vad innebär det att vara lärare? Det är något som jag tänkte komma tillbaka till idag med ett inlägg som legat och bubblat inom mig under ett par år och något som jag observerat under hela min tid som lärarstuderande och även nu som lärare. Denna observation och åsikt är väldigt generaliserande, men observationerna är gjorda i just de sammanhangen då vi är en ganska generell massa som ska ta sig igenom något.

När jag var lärarstuderande på en skola i östra Götaland skulle vi lärare delta i en fortbildning anordnad av några elever i årskurs tre på gymnasiet. Fortbildningen löpte under ungefär en dag och eleverna hade lagt ner enormt mycket tid på det. Ämnet för dagen var datorsäkerhet. Eleverna föreläste om detta i skolans aula och visade även exempel på hur sårbar en hackad eller virusinfekterad dator kan vara.

Under föreläsningen löpte allt tämligen bra, förutom någon enstaka datoranalfabet som avbröt demonstration och föreläsning för att nästan kräva att eleverna här och nu skulle lösa ett e-postproblem som denne hade. Det var i pausen på föreläsningen som min åsikt började ta form. Vi fick en kvart för att sträcka på benen och ta en kopp kaffe. Sagt och gjort, koffeinister som de flesta lärare verkar vara (dock inte jag), så gick i ett lämmeltåg till personalrummet och kaffeautomaten. De flesta fick sig en kopp kaffe och ställde sig för att diskutera diverse olika saker med varandra. När de femton minuterna nästan var slut började jag och mina andra studentkamrater att dra oss tillbaks till aulan. Ett antal lärare gjorde likadant, men en tämligen stor klunga stod lugnt kvar och pratade. De droppade senare in på föreläsningen under fniss och skämt från de själva.

Den här bristen på respekt för andra föreläsare har dykt upp vid i stort sett varje tillfälle då vi samlats i klunga på någon aktivitetsdag eller fortbildningskväll. Lärare som klagar på elevernas sena ankomster kommer själva inklampandes en kvart sent, lärare som tycker att elevernas mobiltelefoner stör väldigt mycket på lektionerna har själva på sina i handväskor och innerfickor -- vissa tycker till och med att det är okej att svara i dem då det ringer -- och lärare som kräver total uppmärksamhet under sina genomgångar pladdrar på om struntsaker som de skulle kunna diskutera i pausen i stället.

Nu är det här självklart en grov generalisering. De flesta lärare är inte på detta sätt, men några är det och vi vet ju att det är de som beter sig sämst (och märks mest) som ofta bidrar mest till den bild av en grupp som en utomstående tar med sig.


Så vad kan då detta bero på?


To be continued...


Glädje och frustration

Efter över ett år av att känna sig som en kostnad och ordningsvakt är jag och min arbetsplats på väg mot rätt håll igen. Ett fackmöte idag bestod till största delen av en diskussion -- eller flera -- om vad vi är. Det skulle kunna varit en filosofisk diskussion, men den var pedagogisk. Vad är en lärare egentligen? Vad är det minsta man kan göra och fortfarande vara en lärare? Vad ska ses som arbete utöver det vanliga?

Problemet med att vara lärare är ju att det är ett kall, vilket gör en så förbannat lätt att utnyttja. Man drivs ju av nån sorts vision om att man förbättrar tillvaron i världen eller åtminstone för några elever och det är väl där nackdelen finns. Vi jobbar med människor. Vi jobbar med dem på ett väldigt ingående sätt. Ungefär som en sjuksköterska som också sitter i samma sits jämtemot sin arbetsgivare.

Det kanske inte vore så farligt om det inte var som så att arbetsgivare är som feta västerländska turister på en gatumarknad i Marrakech; det ska prutas till varje pris och ju mer saker till ju mindre priser, desto bättre har shoppingrundan gått. Så en diskussion om vad läraryrket innebär är nödvändig. Men det gör inget för det är dessutom en intressant diskussion. 

Vad jag saknar mest från min lärarutbildning är möjligheten till reflektion kring allt möjligt som rör livet i allmänhet och lärarlivet i synnerhet. En kväll eller en dag framför datorn med ett antal glas vatten, en uppgift och en hjärna som bara exploderar hit och dit med mer eller mindre intressanta tankebanor. Intressanta för mig åtminstone. Sen var det ju upp till mentorn att bedöma om de skulle vara intressanta för nån sorts allmänhet också.

Så vad ingår då? Att dyka upp, genomföra lektioner och sen dra? Att vara en god mentor? Att sköta administrativt arbete? Förväntas det av mig att ställa upp på extrainsatta föräldramöten? Och så vidare, och så vidare.

Diskussion kom igång rätt bra, men den behöver fortsättas och då kanske jag kan komma med lite korrekta svar enligt undertecknad. Det kanske är något att skriva om på påsklovet när jag har lite mer tid.

Återigen är det läggdags. Det har det varit i cirka en och en halv timme, så jag antar att jag ska dra mig.

Sweet dreams.

Ps. Frustrationen bestod i att mina fingrar gjorde myteri mot mig när jag övade på mitt gitarrspel. En positiv sak jag insett är att om det fortsätter kommer jag snart att kunna slita av gitarrsträngarna med bara händerna i rent vredesmod. Då kanske jag kan extraknäcka på en freakshow i sommar och dra in lite extra pengar.


Tillägg

Jag anser inte att Forsmarks gymnasium är en sekt, men de yttre likheterna roar mig nu när jag upptäckt dem. Lägg till det att Forsmark har en egen nation på åtminstone Linköpings universitet.

Föregående inlägg blev dessutom lite osammanhängande i och med att det i första hand är mina tankar så som de uppstår i huvudet. Förvänta dig ingen uppryckning, men kommentera gärna om du vill ha något klargjort.

God morgon förresten!

Aaah, ny energi!

Igår kväll hade jag varken ork eller inspiration för att skriva, så jag fick snällt sno en av de bästa texterna jag stött på. Den kommer från Damon Hurds bildnovell My Uncle Jeff, kanske den bästa novellen jag läst. Tyvärr så har många missat den för att den är en serietidning, vilket är rejält trist för som sagt; den är bra. Den är riktigt bra. Så ni som är ute efter en lysande observation av släkskap och dessutom vill fälla en liten tår samtidigt, leta upp den. Den kan vara lite svår att få tag på nuförtiden, men den verkar finnas att köpa från USA. Se länk längre ner.

Sådär, nog med reklam för idag.

Livet och jobbet förde mig idag till Forsmarks kärnkraftsverk tillsammans med några kollegor och en hög elever. Inte för att jag behövde åka dit, men jag blev inbjuden och har inte varit där på över tio år, så nu var det dags igen. Dagen blev trevlig och nästan som en liten semester mitt i veckan.

Min tidigare resa till Forsmark berodde på att det ligger ett gymnasium i anslutning till det. Där kunde man då i alla fall läsa de två sista åren på NV-programmets tekniska gren med inriktning mot energiteknik eller datateknik. Skolan drivs av Vattenfall och pengar fanns det gott om. Speciellt jämfört med min dåvarande gymnasieskola. Det fanns en bättre datorpark, man fick körkortet betalt och det fanns en budget som tillät ett specialarbete som inte behövde hamna på papper. Det kunde bli en elbil istället.

I ettan på gymnasiet kom de ut och informerade oss. Två personer, en kille och en tjej, som troligtvis var bara en liten del av den skara som skickats ut i landet för att sprida evangeliet enligt Vattenfall. Jag har inte tänkt på det, men idag när jag åkte förbi skolan igen för första gången på ett drygt decennium såg jag kyrkan det lilgger intill och började dra paralleller till andra trevliga samfund som Livets Ord, Jehovans Vittnen eller de där spännande människorna som låste in sig på en ranch i Waco, Texas. (Intressant val av ort för en galen sektledare. "And here he is... the man who puts the K in Wac(k)o: Daaaavid Koreeeesh!")

Men där stod de i alla fall, välklädda, lite lätt nördiga och uppenbarligen lite smarta. Det var klart som fan att man var såld. Den andra personen var ju dessutom en tjej. Jag och två till blev jntresserade och en kall söndag i januari åkte vi direkt från en helg med scouterna till Gävle där vi sov över på ett vandrarhem. På måndag tog vi bussen till Forsmark. Forsmark ligger i stort sett mitt emellan Gävle och Uppsala. Såhär i efterhand tycker man att närheten till Livets Ords Uppsala och Knutby borde ha varnat en lite mer, men detta var förstås innan Helge Fossmo slogs om löpsedelsutrymmet med Idol-vinnare och kåta farmare.

Efter en dryg timme var vi så framme. Mitt ute i ingenstans låg det. En kyrka (som inte hade något att göra med skolan), ett par skolbyggnader och på gångavstånd ett gäng röda baracker. Så det var alltså här mina två sista år på gymnasiet skulle spenderas. Det låter som galenskap, men just då kändes det att det verkligen var det som gällde. Jag skulle läsa datateknik på Forsmarks gymnasium. Sagt och gjort, jag sökte in, hade för kassa betyg så jag kom in på energiteknik istället, men det funkade det med. Som tur var kom jag på bättre tankar i maj det året. Ett snabbt samtal med SYO:n och jag skulle läsa natur istället. På den skola jag gick i redan. Den skolan som låg nästan mitt ute i ingenstans, lite längre bort från en kyrka och på ett lite längre gångavstånd från min mamma.

Mina två kamrater flyttade dit. Den ena vet jag inte vad gör idag. Den andre går det jättebra för. Han pluggade på Chalmers, klagade på nåt i Plus, jobbade för nån vapentillverkare eller för försvaret och senast jag hörde från honom jobbade han med optimering inom företagsvärlden. Det betyder att man avgör hur många människor ett företag kan sparka utan att det påverkar resultatet och ekonomin negativt.

Och han sover säkert väldigt skönt om nätterna.

Det ska jag göra med nu.

God natt.

-----------------------------
My Uncle Jeff
http://www.marsimport.com/display_comic?ID=5474

'Cause you're worth it

My uncle Jeff never wanted for anything.
He didn't need money.
He didn't need a career.
He didn't need materialism.
He has a motorcycle.
He has a small house close to the beach.
He has a little dog named Keno.
He has freedom.
Freedom most of us don't even know exists.
We live in a world of jobs, careers, corporate ladders, bills, loans, mortgages, new cars, and big screen TV's.
We live in condos and developments.
We buy whatever the marketing people want us to.
We say yes sir, yes maam. Right away ASAP.
We get up early to commute to jobs we hate. We have kids we never see. We live by our egos, and die by them as  well. We think love is something we did as children and that marriage is a contract.
An agreement.
An arrangement.
A deal.
We're the whores of a modern age.
We worship money and power and most of us wake up too late.
Too old.
And too fucking tired to change.

Taken from
My Uncle Jeff by Damon Hurd
(Buy the picture novella. You will not regret it.)


Veckoända

Behöver jag egentligen skriva av mig ikväll? Tycker nog egentligen inte det, men ändå sitter jag här. Det verkar ha blivit något sorts beroende det här. Eller så är det bara nyhetens behag. Ge mig en månad så kommer kanske jag också att klistra in långa presentationslistor på mig själv, fota en söt vovve och klistra in samt prata mode.

Det verkar finnas många modebloggar. Tydligen är det många som är måna om att visa upp de senaste inköpen från H&M och Gina Tricot, dessa exklusiva och mycket originella butiker. Som utomstående observatör både roar och förfasar det mig att det finns människor som lägger ner så mycket tid på att försvinna i mängden och sen visar upp det till allmän beskådning.

Fast troligtvis ser de väl ändå lite annorlunda ut. Tyvärr så tillhör jag fel kategori människor för att uppfatta det då jag inte indentifierar mig med den klädstilen. Antagligen ser jag och mina vänner likadana ut för dem. Och gå ut på en metalklubb en kväll, så blir du snabbt varse om att vi bara har en eller två färger att välja mellan. Om man inte är glamrockare förstås. Då kan man med lätthet låta sig inspireras av all världens papegojarter och Susanne Lanefelts gympabyxor. Jag är dock inte så förtjust i glamrock och trivs faktiskt med att hela min garderob alltid matchar.

Men jag kan ändå inte låta bli att fascineras över "de andras" beteende. Kanske för att det finns så många fler av dem att det hela tiden blir så påtagligt. Havet av  blonda skötsamma tjejer som man varenda förbannade läsår får kämpa tills november med att lära sig alla namnen på. Det påminner om ett rågfält som långsamt vajar i vinden. Sen i november blir det kallare och då kommer Kanadagåsjackorna fram och då är vi tillbaks på ruta ett. Fast de lämnar oftast jackorna utanför klassrummet vilket hjälper på lektionstid.

Nu har jag alltså skrivit min första modeblogg och jag måste säga att det var rätt kul. Kanske jag återkommer någon annan gång med det. Men innan jag går och lägger mig måste jag få ondgöra mig över nåt. Mitt senaste hatobjekt är Alex Schulman, chefredaktör för Stureplan.se, som nu tillåtits bli kolumnist i PunktSE, Aftonbladets gratisalster. Detta innebär att han dessutom får synas och läsas på Aftonbladet.se som jag gärna besöker just för deras kolumnister. Denne man är INGEN skribent. Han är en ytlig fåne som borde hålla sig till sin egen skapelse för andra ytliga fånar. Jag tänker inte gå mer på varför, men läs gärna hans alster själv.

Usch, det blev lite väl mycket klagande utan motivering där. Men jag vill verkligen inte ge honom mer utrymme i min blogg.  Jag går och lägger mig istället.

Guten Abend!


There's 52 ways to murder anyone...

En kopp te förgyller min skrivstund. Och ett glas juice. Ikväll har jag varit lite kluven angående vad jag vill skriva om. Faktum är att det du läser just nu är mitt tredje försök till ett inlägg. Tanken var att skriva om uppskattning och bekräftelse, sen så kom Within Temptations See Who I Am igång på Internet-radion och det drog igång tankebanor som ville diskutera bloggandet. Men det kändes som mina åsikter än så länge är lite för ytliga för att sättas på pränt., så jag lät bli. Kanske senare.

Dagens enda måste var att handla en hög ingredienser till en våffelsmet med tillbehör, vilket gick finfint sånär som på en detalj; vispgrädden är slut i kommunen.  Eller i alla fall på det gigantiska Willys och den något mindre lokala ICA-butiken nästgårds. Tydligen ska det frossas nåt så överdjävulskt på våfflor i helgen. Våfflor med grädde. Ofantliga mängder grädde dessutom. För resten av ingredienserna samt färdigblandad smet fanns det gott om. Det är som att Viktväktarna, Aftonbladets viktklubb och Friskis och svettis alla gått ut med en stor kampanj där de informerar sina medlemmar att just denna helg så ger vispgrädde inga points eller extra pilatesbollpass.  Kyrkan kanske också är med på detta. Gud är upptagen med annat, så vispgrädde är lika fettbildande som en skål vatten.

Men förutom att irritera mig som tydligen är för sent ute, så finns det något charmigt med att mjölmat med sockrig sylt och fet grädde kan förena ett helt folkslag under en helg. Min pappa har till och med köpt ett paket med våffelmix. Och allt för att Vårfrudag är ett lite för svårt ord. Undrar om vi kan ta fler kristna högtider och modernisera dem för att passa in i ett mer ateistiskt och materialistiskt samhälle? Pingisafton, pingisdagen och annandag pingis borde bli populärt. Släktturneringar och alla barnen går runt i gårdarna utklädda till Jan-Owe Waldner eller Mikael Appelgren. Palmsöndagen behöver ju inte ens döpas om. Det är ju bara att informera folk om att det nu handlar om de små handdatorerna. Jag skulle säkert kunna komma på fler, men ordvitsar ska man vara försiktig med. Det blir snabbt för mycket av det goda. Något som exempevis Arne Hegerfors, Martin Timell och Ingvar Oldsberg fortfarande är lyckligt omedvetna om.

Oj, jag planerade ett inlägg om uppskattning och bekräftelse, bytte till en diskussion kring bloggfenomenet och har landat i ett rejält ordbajsande kring vispgrädde. Men jag har kul och det är ju syftet med bloggen. Det och bekräftelse förstås.

Sådär, nu känner jag mig nöjd för idag.

Peace out!

Ps. Googla rubriken med citationstecken ifall du inte förstår och vill förstå.
Ps2. Jag vet om det grammatiska felet i rubriken.


"Rolig" sexism från det andra könet

Det har kommit upp en sån där lista på jobbet. Ett kedjebrev som svävat runt i etern (sajberspejs låter så töntigt)och nu landat i någons inkorg. Och denne någon har tydligen tyckt att det varit så roligt och känt igen sig så det bara måste vara roligt för alla, så nu sitter den där på dörren till personalrummet; listan över fristående högskolekurser för män 2007. Där kan man tydligen gå kurser i toalettlocksnedfällning och annat som män behöver. Mejlet riktade sig tydligen till ALLA kvinnor och till de män som "kan ta det". Men varför sitter det då där på dörren till personalrummet? För jag kan verkligen inte ta det.

Generaliseringar över kön och egenskaper gör mig illamående. Speciellt när de behandlas som en biologiskt fastställd sanning och inte som den sociala konstruktion de mer verkar vara. Fast det kanske är lättare att se det som en evig sanning om man själv lever i ett så tragiskt förlegat förhållande. Då går det ju inte att göra något åt; män är från Mars och kvinnor är från Venus och aldrig skola de två mötas.

Men om man lever med inställningen att män är från Jorden och kvinnor är från faktiskt samma planet och att vi faktiskt har en valmöjlighet, att samhället faktiskt kan styra våra könsroller åt andra håll om det bara vill och man själv jobbar hårt för det (jag kan faktiskt fälla ner toalettlocket, men ibland låter jag bli för jag är inte rädd för rent vatten) så känns såna här putslustiga kommentarer som ett steg tillbaks. Visst, problem ska föras fram i ljuset, men är dessa saker inte sådant som vi redan känner till? Och de flesta av dessa problem kanske inte ska ses som problem könen emellan. Det kanske är vettigare att fråga varför det ses som en kvinnlig egenskap att fälla ner toalettsitsen och som en manlig att lämna den uppe? Och borde inte en sån här fråga lösas inom förhållandet istället. En diskussion två parter emellan kanske leder till att båda anser att det inte gör något att toasitsen är uppe, eller att den förblir permanent stängd så länge ingen utnyttjar toan.

Det finns dessutom en risk med att skämta fram en lista som denna som man läser, skrattar åt och sen så småningom byter ut mot en annan. Jag tror att såna här listor snarare cementerar könsrollerna. Jag behöver inte gå en enda av kurserna, för jag är redan mer än kvalificerad inom ämnena, men om jag är man (vilket jag nu avslöjat att jag är) och identifierar mig som sådan (vilket jag sällan gör) så får jag här en lista på hur jag ska vara egentligen.

Nu tror jag inte att den här listan i sig kommer att föra oss enorma steg bakåt, men tillsammans med kommentarer om störiga pojkar och snälla flickor, manliga egenskaper och kvinnliga så blir det en stor oönskad bromskloss i mitt liv.

Kram på er!


Om att skjuta allting framför sig

Okej, jag erkänner. Det blev ingen diskning igår kväll. Det blir ingen ikväll heller, men jag ska tvinga mig mig själv till att få bort mjölet från köksbordet efter gårdagens lilla bakstund. Tankar från kemi- eller fysiklektionerna om dammexplosioner i bagerier och väderkvarnar gör sig påminda. Att därtill förlägga mjöldammet i en redan lite väl dammig lägenhet gör ju att man inbillar sig att man sitter på ett kommande inferno. Och jag som inte har brandvarnare som kan gå igång ifall min etta exploderar.

Lite överdrivet kanske, men vad kan förväntas av mig egentligen? Styrelsemöte för den ideella föreningen där jag verkar nu ikväll. Det blir lite för formellt för min smak. Skyller den nästan buskisartade kåseristilen i detta inlägg på det. Vad förväntas av mig? Förväntas nåt av mig på den här bloggen? Jag vill ju kunna skriva vad fan jag vill. Så snälla du, förvänta dig inget. Eller låt bli att informera mig i alla fall. Men ge mig gärna bekräftelse. Det blir krångligt det där. Fast det förutsätter förstås att nån läser den här bloggen.

Just ja, att skjuta allting framför sig var det ju. Det känns som mitt liv till väldigt stor del består av det just nu. Min rättningshög som skulle försvinna eller åtminstone decimeras rejält under sportlovet, den har växt. Tror jag. Har inte kollat in den på sistone. Men jag ska nog ta tag i det i påsk. Något dåligt samvete kan jag inte påstå att jag har. Förra året vid den här tiden höll jag på att jobba ihjäl mig och jag svor att jag skulle aldrig mer må så dåligt på grund av jobbet. Och jag mår faktiskt bättre i år.

Fast en sak har jag slutat skjuta framför mig och det är JAG. Nackdelen med att vara en hängiven lärare som tycker att han har världens bästa jobb är att det blir mer än ett jobb. Det blir en livsstil på gott och ont. På gott för att man gör ett bättre jobb inbillar jag mig. På ont framförallt för att om jobbet strular, så strular i stort sett hela livet och när i stort sett hela livet strular så börjar man försaka sånt som förgyller det. Som exempelvis konserter som jag gick på ganska ofta under mitt första år som lärare. Sen i samband med arbetsbelastningen förra året, så rann det ut i sanden. Det kanske inte känns så viktigt för andra, men om jag istället skriver att jag förlorade min största möjlighet att byta ut ilska och frustration mot glädje så kanske ni förstår bättre. Att få gå på en bra konsert och ge järnet och röja på till bra tung musik är förutom en rejäl fysisk genomkörare även något meditativt för mig. Musiken gör mig glad och röjet gör mig uppspelt. Adrenalin och endorfiner pumpas ut i rejäla mängder samtidigt. Imorgon ska jag på min första konsert på över ett år.

Jag börjar inse att jag troligtvis skulle kunna sitta en hel dag och bubbla fram inlägg till den här bloggen. Det är tydligen mycket som vill ut. Men min hjärna signalerar åt mig att det är läggdags. Det tar sig uttryck i stavfel och feltryckningar när jag skriver. Samt att jag tror att jag ser ut som ett miffo med tom blick och halvöppen mun som bara väntar på att samla ihop tillräckligt med vätska från resten av kroppen för att kunna sätta igång liten, men ihållande, ström dräggel från ena mungipan. Det drägglet sparar jag till min kudde inatt.

Godnatt alla monsterdiggare.

Vänner kan få en till så mycket

Speciellt när vännen ifråga dessutom är svensklärare och tycker att man skriver bra och borde fixa en blogg. Sagt och gjort, nu sitter jag här tillsammans med en hel hög amatör- och proffsskribenter och utnyttjar det fria ordet till max. Men hur intressant är det fria ordet om ingen tar del av det? Det är väl en av anledningarna till att jag gillar att uttrycka mig i mer eller mindre offentliga sammanhang. Det, och för att få någon sorts bekräftelse förstås.

Jag har aldrig varit någon dagboksmänniska av just den anledningen. Mår jag dåligt, vill jag gärna skriva av mig, men nån annan måste läsa det. Skippade Lunarstorm för att det kändes för löjligt. Hittade Helgon.net istället precis när det startats och det kändes som ett community för mig och mina vänner. Där hängde jag ett par år medan jag pluggade och skrev av mig med jämna mellanrum, när jag inte deltog i diskussioner om snuffilmer eller sexuellt trakasserade mina närmsta vänner. Det är lugnt, det var ömsesidigt. Och dessutom kärleksfullt på nåt perverterat sätt. Vi är kärleksullt vidriga än idag mot varandra.

Men jag blev tvungen att säga upp mitt medlemskap där när jag började jobba. Anledningen var densamma som anledningen till varför jag skriver anonymt här; elever. Jäpp, jag är lärare. Gymnasielärare dessutom. Men mer än så tänker jag inte berätta. Om du läser nåt mer inlägg kanske jag råkar avslöja fler detaljer utan att tänka mig för. Så du som gillar Cluedo och har alldeles för mycket tid över kan ju börja pussla. Kommer du på mig kommer jag ju i alla fall att känna en rätt stor bekräftelse för att du faktiskt tagit dig tid och det tycks ju vara något viktigt i mitt liv. Nämnde jag att jag är lärare?

Det här får räcka just nu. Jag måste diska undan innan jag kan lägga mig och läsa Ronnie Sandahls Vi som aldrig sa hora. Oj, nu har jag avslöjat att jag inte har nån diskmaskin och att jag identifierar mig med de som var snälla och därför aldrig fick flickorna i gymnasiet. Och att jag är man. Eller lesbisk. Eller båda.

The plot thickens...

Over and out.

RSS 2.0