Bang your fucking head!

Efter en massa synth och annan elektronisk musik har dagen gått i den hårt distade, nedstämda gitarrens tecken. Om jag inte vore så blyg inför mina kollegor hade jag studsat omkring som besatt här inne. Nu fick det räcka med att röja inombords och nynna riffen till Megadeths Symphony of Destruction i korridorerna.


Devildriver - Impending Disaster


Scar Symmetry - The Illusionist


Arch Enemy - Nemesis


Megadeth - Symphony of Destruction

I don't wanna fight tonight

De sista deciliterna julmust är hyfsat avslagna, så nu är det dags att tömma flaskan. Jag och min kollegas juldrinkar lockade inte riktigt fram den där varma julkänslan i fredags. Det var mer lite obehagligt. Så de som vill återuppleva sina barndomars ruttna julminnen rekommenderas testa Jack Daniels och julmust. Vi andra med en glad banrdom testar med mörk rom nästa gång istället. För julmusten ska bli bas i en enkel juldrink. Julöl är som att dricka en alkoholhaltig brödbit och det sparar jag till den dag jag bor på gatan och måste sila min T-röd genom en Skogaholmslimpa. Och glögg blir trist efter efter att man satt den fjärde mandeln i halsen. Men det är gott ett tag. Precis som allt med julen.

Det börjar dra ihop sig till den där helgen då det ska konsumeras lite extra. Eller mycket extra. Min löning trillar in om en dryg halvtimme och i helgen blir det att ta på sig spenderarbyxorna och julhandla. Som tidigare år sker julhandeln inne i stan över min döda kropp. Sen jag flyttade till Svea rikes största stad med det största utbudet av ditt, datt och dutt har Internet varit min största källa till livskvalitet genom konsumtion. Så får det bli i år med.

Nytt för detta liv är att det ska inte resas till Dalarna över jul. Men det blir ändå jul med mamma. Så modig har jag inte blivit än och i ärlighetens namn så är min mamma mer jul för mig än nåt annat. Vi ska allihopa tränga in oss i min bror och hans fästmös lägenhet på västkusten. I år satsar vi på säkert väder. I Dalarna är det alltid frågan om ifall det blir en vit snö eller inte och man väntar, hoppas och svär. Men inte i år. I år satsar vi på slask och vi kommer att få slask. Inga överraskningar här inte.


Istället för jobb

Min inneboende följde med några vänner ut till flygplatsen idag för att vinka av dem. De var på väg till Thailand. Lysande tajming kan tyckas då flygplatsen är stängd där just nu på grund av demonstrationer. Det politiska läget har ju som bekant varit rätt instabilt i Thailand den senaste tiden, något som inte påverkat turistnäringen. Förrän nu då. Det är intressant hur man i större eller mindre oroshärdar så ofta lyckas hålla allt borta från turisterna. Tyvärr på bekostnad av lokalbefolkningen. Håll en fin fasad utåt, låt turisterna ha det bra och åka hem och säga att allt var så lugnt och trevligt. Allt medan lokalbefolkningen demonstrerar, slås ner och sprängs i bitar. Men nu börjar det blir svårare och svårare att blunda för vad som pågår i Thailand i alla fall.


Ur nyheterna:
Sydsvenskan rapporterade för några dagar sen om en man vars bil börjat brinna och i panik svängde han in på en bensinstation för att söka skydd.
- Det ska man inte göra. Det är dumt, säger Mats Althin, inre befäl vid Malmöpolisen.

Barometern i Oskarshamn berättade om ett rullskidelopp som blivit inställt på grund av för mycket snö.

Och Resumé tar upp att ingen av de 500 journalisterna som var på en fest tillsammans skrev en rad om att tre kollegor rånats utanför festlokalen.

Tillbaks till dagen lektioner.

Arrivederci.

Oh, the weather inside is frightful...

Det här är visserligen en bild från hur det ser ut utanför mitt fönster, men just nu skulle det lika gärna kunna vara del av min inredning. Det är lite väl kyligt när man står i sin lägenhet med kläder på och hoppar sig varm. Tätningslister och treglasfönster ligger i topp på min önskelista till min hyresvärd. Och nya element.

Julklapparna tas gärna emot i förskott. Typ nu.



Yakuza! Ninjas! Tempura! Sushi!

Kvart i ett på den där dejtingsajten kom ett mejl:
------------------------------------
36-årig stockholmska:
assjuka fula människa
------------------------------------
Svar:
Tourettes?
------------------------------------
36-årig stockholmska:
Ja hade det varit så hade mitt meddelande varit betydligt längre. Du var så äckligt oattraktiv,brrr
------------------------------------
Svar:
*asgarv*
Tack för påpekandet.
------------------------------------

Och sen inget svar. Synd, jag hade hoppats att hon skulle tro att hennes åsikt betydde nåt för mig.
------------------------------------

Dagen har inletts under två varma täcken med japansk splatter. Det var blod överallt.

The Machine Girl


-

Bunny!

Lördagkvällens diet är något mer skruvad än den brukar vara. Bisolvon, Otrivin Comp., Strepsils och Åbros ekologiska öl samsas om plats i mage och bihålor. I öronen får In Mournings skiva The Shrouded Divine ensamrätt på utrymmet.

Jag är nyss hemkommen från en rätt lång dag utanför hemmet. Den längsta på länge som inte innehållit jobb. Ett fruktlöst försök att boka ny tatueringstid hos en tatuerare som alldeles precis åkt iväg ett par timmar byttes till en promenad från Söder till Gamla stan och slutligen ett möte med en god vän och hennes fyraåriga brorsdotter som resulterade i ett biobesök och några få skratt åt Madagaskar 2. Ungefär lika många som den förra fick, men lilltjejen tyckte om det så det var klart värt det. Och hennes faster behövde också få annat att tänka på även om hon skrattade lika lite.

Efter stan blev det hemfärd med stopp på den lokala teatern för att se en uppsättning med en av mina elever. Betydligt mer underhållande i all sin, ibland farsartade, humor och predikande monologer. Högkvalitativ underhållning, underbart skådespeleri och en charmig liten teaterlokal med hembakt fika lämnade ett leende som letar sig tillbaks nu igen då jag tänker på det.

Men det går inte att komma ifrån att det efter att vän och brorsdotter vinkats av på T-banan uppstod en viss tomhet som bara förstärktes av en ensam middag på den lokala grillen och en fråga från eleven om jag var på föreställningen ensam. Mest saknades brorsdottern. Min vän kommer jag att träffa snart igen. Men det var skönt att fokusera sin uppmärksamhet på nån annan ett tag. Nån som är glad för det lilla och som vinkar lite ledset från T-banetågets insida när hon måste åka hemåt. Nån som tar tag i min hand och tycker det känns lika naturligt som att hålla faster i handen när vi går från bion. Nån som tvingar ner sig i mitt knä på plattformen och skakar på huvudet när jag säger att jag ska åka hem till mig. Nån som frågar om jag vill komma på hennes födelsedagskalas 26 mars då hon fyller fem och som ger mig en puss innan hon och faster går in i vagnen.

Vad det är jag är ute efter vet jag egentligen inte. Men nåt är det.

Dags att plocka fram gitarren och sen en till öl.

Welcome to the party, honey!

Det är fredag och vad vore en fredag utan punk, zombies
och gore? Inte så djävla mycket fredag, skulle jag säga.

Misfits - Scream


Misfits - Scream (Alternative cut)


Braaaaaaains!

... my lament to you...

Det är tredje gången gillt hoppas jag. Mitt första försök till ett inlägg baserat på gårdagens Metro skrotades rätt fort. Idéen lät bra i mitt huvud, men det går inte att göra satir på en tidning som är en parodi på sig själv.¨

Det andra försöket skulle handla om de föräldrar man blir tvungen att stå ut med som lärare. De är ungefär en förälder på tio eller tjugo, men de tar upp cirka femtio procent av ens kontakt med föräldrar. Och det är alltid frustrerande. Speciellt när man vet hur många bra intelligenta päron som man skulle kunna ha en upplyftande diskussion med istället för de idioter som brölar i telefon eller över skrivbordet.

Men vad detta tredje försök ska handla om vet jag inte riktigt. Dagen har inte på något sätt varit speciell och kvällen än mindre. Fantastic Four står för veckans Van Hellsing på tv:n; den oengagerande skiten som ser till så att nåt åtminstone skapar illusionen av rörelse i min lägenhet. En taskigt datoranimerad gummiman, en stenman som ser ut som en gummiman och en skådespelerska men ett ansiktsuttryck lika oföränderligt som om det vore hugget i sten.

Som i stort sett alltid när jag bloggar så borde jag sova istället. Jag kanske borde göra det. Detta inlägg känns ungefär lika intetsägande som de två tidigare försöken, men nu har jag i alla fall lyckats skramla ihop lite mer text, så det får väl stå kvar då.

God natt.


When nature calls we all shall drown

För de som inte vet om det har jag gått och dragits med en smittsam halsinfektion de senaste veckorna och min andra penicillinkur tog nyligen slut och ett liv i nån sorts friskhet sågs fram emot. Tills i söndags kväll då halshelvetet började pocka på uppmärksamhet och igår lyckades den få mina leder, speciellt ljumskarna och ryggslutet, att gå ut i sympatistrejk. Som bonus, pricken över i:et och grädden på det förbannade moset satte ett smärre feberutbrott igång också. Men det gick att genomföra hela dagen ändå, med viss modifikation. En presentation av regissören Guillermo del Toro fick bli väldigt improviserad, men den blev tydligen ändå bra enligt åhörarna och Pans labyrint fascinerade och imponerade de som aldrig sett den förut. Jag är glad att jag stannade kvar för att se den själv, Den har aldrig upplevts på stora vita duken förut och även om mina strategiskt utplacerade högtalare ger härligt med insektssurr i min lägenhet så är del Toro framför allt en visuell regissör och stereoljudet till trots så var det fantastiskt att få se Pans labyrint i stort format. Och det går ju inte att komma ifrån att det är rätt charmigt med lite knaster och skrap från gamla kopior på bio.

På min husläkares inrådan stannade jag hemma idag. Men bara idag, för nu verkar det som att det smittsamma -- streptokockerna -- är borta. Min kära inneboende följde med och tog lite prover också för att se till så vi inte kastar mer skit mellan oss än vi behöver. Och tydligen gör vi inte det. Hon var friskare än hon varit på länge vilket gladde oss båda.

Här hemma har det varit en lugn dag vars höjdpunkt var att få pizza utkörd till lunch. Kvällen har varit ännu lugnare med min premiärkoll av Dom kallar oss artister som höjdpunkt då In Flames var i centrum för programmet. Bilder från festivaler, konserter, intervjuer och en hyfsat tvivelaktig The Mirror's Truth-cover av Timo Räisänen gjorde det hela till en angenäm upplevelse. Säga vad man vill om musiken, men det är mysiga grabbar vi har att göra med och jag ångrade lite att jag inte gick och såg dem när de spelade här i Stockholm senast.

Uppesittardelen av kvällen avslutas just nu till tonerna av Tiamats Wildhoney och det har rättats prov med den i högtalarna också. En rätt angenäm upplevelse det med. Att få ta del av en liten grupp intelligenta elevers resonerande kring vasers former i förhållande till sina derivators grafer var verkligen trevlig läsning. Mest för att så många var så duktiga, men även för att det var rätt enkelt att poängsätta allt. Det blir inga problem att motivera resultaten imorgon på genomgången.

Nu ska jag gå och lägga mig till Scrubs, somna, vakna när min inneboende kommer och förhoppningsvis somna om rätt snabbt för att sedan imorgon ha en vanlig dag på jobbet, boka en ny tid för tatuering och träffa en kär vän som är på snabbvisit i Svea rikes hufvudstad.

Bis später!


Hier kommt die Sonne

Det är söndagmorgon och den där dejtingsajten fylls sakta men säkert på med människor. Som det gör varje söndag. Efter fredagarnas och lördagarnas relativt låga besökarantal så börjar allt om igen. Det är som att det inte blev nåt den här helgen heller och så börjar man om sitt letande. Eller så börjar man det. Många nya verkar dyka upp på söndagar och en del blir kvar, andra försvinner fort därifrån. Vem som fattar det bästa beslutet vet jag inte.

Jag träffade en person förut på en dejt som verkade smått oroad över den koll jag verkar ha på den där dejtingsajten och det kanske ligger nåt i det, men jag kan leva med det. Internetdejting är ett fenomen som fascinerar mig och att bara sitta passivt och se på medan det finns så mycket spännande, eller oroväckande, att lära sig om den denna värld. Bland det som är spännande finns som alltid människors sätt att sälja sig själva och bland det oroväckande finns som alltid människors sätt att sälja sig själva. Tidigare inlägg har behandlat det hela om och om igen, så det får vara bra såhär.

För min egen del så sitter jag med en stor skål fil och müsli i en någorlunda tyst lägenhet. Min inneboende andas lätt i sängen bakom mig och utanför, på andra sidan rullgardinen, hörs ibland bildäck pressa vatten åt sidorna för att föra fordonet framåt. Denna helg har varit rätt så sysslolös, men med avsikt. Tyvärr lite för sysslolös i det avseendet att jag haft sysslor att utföra, men inte utfört dem. Som vanligt så handlar det om rättning och städning. Dessa gissel varav det ena är självvalt och det andra ett måste för att slippa skrapa bort smuts under fötterna innan man lägger sig i sängen.

Gårdagkvällen var dock inte helt hopplös utan snarare rätt angenäm. SVT2 körde en temakväll med stand-up comedy och lade upp aftonen som sig bör. Man börjar med en brittisk och en amerikansk komiker som uppträtt på svenska RAW och om man lyckas få en utländsk ståuppare till lilla RAW i Sverige så vet man oftast vad man får. Man får mycket snack, men lite skratt.

Men efter de två stolpskotten, bjöds det på de eminenta komikerna ur Axis of Evil-turnéen som åkt världen, främst USA, runt och skämtat om hur det är att härstamma från mellanöstern och leva i USA efter 11 september 2001. Många välbehövliga skratt hördes i både publiken och hos mig. Humor är ett av de bästa vapnen mot det negativt absurda och i satiren lyfts vansinnet fram visas som den idioti det faktiskt är.

Chris Rock är nuförtiden en av de absolut största komikerna i världen. Och det är välförtjänt i mångt och mycket. Bakom hans obildade yta lyser hans faktiska intelligens genom rätt ofta. Som väntat blev det mycket politik i en föreställning som ägde rum innan presidentvalet i USA och han gör det oerhört bra. Tyvärr så delar vi inte synen på förhållandet mellan kvinnor och män och när han skämtar inom det området går det nog mest hem i kulturer där mannen fortfarande är det ekonomiskt överordnade familjeöverhuvudet och kvinnan den som ska laga maten och se till så den står på bordet. Och när hon är missnöjd med nåt så sexstrejkar hon.

Till och med min favoritkomiker fick plats i programtablån. Den alltför tidigt avlidne Bill Hicks fick under en halvtimme visa vad han går för i ett uppträdande som för min del mest bestod av skämt jag redan hört, men dämed inte sagt att det var tråkigt. Mannen är ett geni i mina ögon och kanske inte så mycket komiker i vanlig mening utan mer satiriker och samhällsobservatör som framför sina iakttagelser och funderingar på ett sätt som i mina ögon är genialt även om det ibland inte lockar till skratt utan mer till eftertanke. Men ofta lockar det till skratt.

Kvällen avslutades med den underbara dokumentären The Aristocrats om det vulgära skämt som kretsat runt bland komiker världen över. Jag och en av mina vänner kommer fortfarande ihåg de två damerna som vandrade in sent i biosalongen. Tydligen hade de bestämt sig för att se på bio och gick bara in och tog första bästa film. För hade de vetat vad filmen handlat om hade de inte gått ut efter en kvart.

The Aristocrats handlar mycket om vad som är okej att skämta om. Att det i komikerkretsar finns en önskan om att få vara fri från oskrivna lagar om god smak och ha total yttrandefrihet och låta ens repertoar vara ett reultat av ens egna gränser och inte andras. För som George Carlin uttrycker det i dokumentären; det går att skämta om allt. Allt handlar om sammanhanget. För min egen del så utgörs sammanhanget av syftet bakom skämten. Om syftet är att visa på det absurda med rasism kan man använda rasistiska uttalanden för att visa hur förbannat korkat det är. Om det å andra sidan enbart handlar om att göra sig rolig på exempelvis svartas bekostnad och presentera fördomar som sanningar så blir det snabbt obehagligt.

Jag har fortfarande inte sett ett enda avsnitt av Halal-TV på SVT, men det tycks andra ha gjort och många upprörs över slöjbeklädda kvinnor i en public service-kanal. En debattartikel i Aftonbladet tar upp bland annat just det, hur absurdt det är att en kanal i public service-utbudet ger en del av islam ett eget program. I Sverige där vi har religionsfrihet, så borde inte en religion få mer utrymme än en annan. Allt detta lästes samtidigt som SVT2 sände sin sedvanliga lutherskt kristna gudstjänst. När ska människor reagera över det?

Nu ska jag se om jag inte orkar ta tag i några av de där måstena som finns lite varstans i lägenheten, antingen i form av högar med uppsatser, högar med kläder, högar med disk eller högar med damm.

Blutengel

And all he wanted was to go out for some fun instead of sitting at home this weekend as well. When he shaved and looked himself in the mirror he had no idea he would get more than he bargained for tonight. More than anyone could bargain for.

But here he was. He had followed that beautiful woman home to her place. He had been thrown onto the bed. He had been played with like toy and he had loved every second of it. He had fallen asleep only to wake a few hours later of a gargling sound and something which sounded like sticks breaking, only sharper.

And there she was. She was sitting on top of him again. She, who had that strangely compelling glow in her eyes when he saw her earlier tonight. She, who had practically dragged him home and had her way with him. She, who had fallen asleep next to him, but for some reason woken up. This time with another glow in her eyes and even though very little about her actually had changed, looked completely different. She, whose hands had broken through his chest and the gargling sound was the sound of his last breath of air escaping his lungs. Not through his mouth or nose, but through the holes her fingers had poked. The small puffs of air reveal themselves as bubbles build up on her fingers.

She looks into his eyes. He sees the red glow and tries to scream, but there is no air left. All he does is cough up blood, which lands on his chin, his already bloody chest and some drops even makes it to her face. She smiles a twisted smile, a smile of satisfaction, bloodlust, insanity and true happiness. She begins to move her hands downwards.

The last sound he hears is the cracking of his lower ribs as he is completely ripped open. With two steady hands, his chest and stomach are pried apart down the middle. She breathes heavily as she lowers herself into the bloody mess opened up before her. As she lays her head down, the seductive, attractive glow from earlier tonight returns. She falls asleep. The slow breathing from her nose blows little bubbles in the blood.


Follow-up

Det blev nästan en hel presentation innan jag tryckte på Avbryt den här gången.

Snart så.

Three Cheers for the Newlydeads

Jag skulle behöva ändra min presentation på den där dejtingsidan. Inte för att jag förändrats direkt, men det känns som att jag vill förnya mig, ta lite nya nya steg i livet. Tanken under en stor del av detta år har varit att flytta till en ny lägenhet. Vilket tyvärr innebär att köpa en lägenhet i den här stan med omnejd, men då får det väl vara så. Fast nu verkar det om att det kommer att dröja ett tag inna ndet blir nåt av det. Så under tiden försöker jag förnya så smått. Jag bygger om mitt bo med nya möbler och sätter upp lite nya tavlor av ett slag som nog kommer att tvinga mig att varna en del bekanta innan de kommer in i mitt bohag. Dock ska det påpekas att det är inte utan att jag ser fram emot det.

Det är svårt att skriva en presentation. Så mycket beror på hur man känner sig när man sitter ner och skriver. Dessutom är mängden text rätt rejält begränsad. För mig då. Andra verkar få in allt och lite till i sina presentationer. Vissa skriver ingenting. Visserligen finns det text på deras sidor, men den säger mig ingenting. Dels för att de personerna inte är ute fter mig och dels för att de inte kan skriva om sig själva. Nu dyker ju onekligen frågan om jag kan det då upp i mitt huvud. Och ja, jag har ju en blogg som handlar om mig och det jag upplever runt omkring mig så tydligen anser jag det. Sen om det blir bra är en annan femma.

Egentligen borde man börja med en mindmap eller en punktlista med saker man vill ta upp, men det känns så uppstyltat. Jag vill skriva min presentation på samma sätt som jag skriver här där mina tankar bara får rinna från hjärnan ner i armarna och vidare till fingrarna som knattrar ihop nån sorts text av det hela. Och som i mina egna ögon kan bli rätt bra.

Men det är väl bara att skriva ihop nåt och hoppas att det blir bättre än det som stod där tidigare. Egentligen vill jag ta upp samma saker som redan står i den befintliga presentationen, men jag vill bara omformulera det. Göra det lite snyggare.

Jag gör väl ett försök.

[Ja, jag är fullt medveten om att mina stycken blir kortare och kortare ju längre jag skriver när jag skriver mina inlägg och att jag älskar att avsluta med en ensam mening eller två. Men jag kan leva med det, så då får du snällt göra det också.]


Shortcut

Det är den umptonde gången och inget har förändras. Att man aldrig lär sig. Eller rättare sagt, man vet, men man kan inte låta bli. Van Helsing är fortfarande lika dålig som då jag såg den på bio och djupt ångrade den rent infantila förhoppning jag haft om att Stephen Sommers skulle göra nåt annat är fånmatiné av några av litteraturens mest berömda monster.

Egentligen borde jag ha tittat på Aktuellt och förnöjt dragit på smilbanden över den borgerliga regeringens beslut att förstatliga investmentbanken Carnegie. Det fanns nog en och annan ultramoderat som satte kaffet i vrångstrupen när de fick reda på det. Följt sen av en mindre stroke då finansminister Borg står i Rapport och säger att staten måste vara stark.

Van Helsing förvandlades precis till en taskigt datoranimerad varulv och Dracula till en taskigt datoranimerad jättefladdermus utan päls. Och Anders Borg har blivit lite mer socialdemokratisk. Jag trodde aldrig att det var det senare som skulle bli verklighet först.

Guten Nacht


It started with a chair

Filmklubben visade Juno ikväll.
Jag blev lika lycklig denna gång.
Den gör mig kär och den får mig att gråta.



Ps. Se Thank You For Smoking också.

The Present

It's raining outside again. Teenagers driving by on scooters. Or on a scooter. There are too many of them trying to go from one party to the other on one scooter. For me it's just a matter of time. It is no longer about if it is going to happen, but when it is going to happen. I will walk to work on a Monday morning and when I arrive I will know by watching the flags that someone at school died this weekend. And a safe bet is that it will be one of those kids trying to get from one party to the other on a Saturday night when it's raining outside and the road is more slippery than their intoxicated minds could imagine. I wait for that day and I fear it. When I studied to be a teacher I once had the opportunity to practice delivering bad news to a class and helping them cope with it. It was all just a drama exercise but my whole body was shaking and my voice came so close to cracking up.

When the tsunami hit the countries around the Indian Ocean, I was on a bus back home from my parents'. Once at home, a quick change of luggage and then off to spend the remainder of the holiday in Scotland with a new girlfriend and new people. Always knowing that when the holiday was over, there was a good chance of coming back to a job struck by tragedy. How many had died? How many had lost relatives?

But we were lucky. All our students were alive. Some had experienced the horror of the catastrophe, but they were all alive.

It sounds as if the rain has stopped, but the road outside is still wet and that typical sound of tires pushing themselves through water makes its way up into my apartment. My apartment which is completely quiet except for the tapping of fingers against keys. The darkness fights against the flickering light from the quiet tv. A radiating heat accompanies the glow. People move across the screen. Talking about something that does not matter. Earlier tonight the screen showed a David Lynch movie and perhaps that is the main reason for the fingers tapping away on the keys of the computer. Laura Dern tried to make sense of a reality which were built up of many realities or perhaps there were no reality at all. An actress playing a role playing a role playing a role. When does reality end and when does it begin and how do we avoid getting the real and the imaginary mixed up if we try to live a realistic life in an imaginary world? If the whole world knows the imaginary us and no one knows the real us, then our made-up selves becomes our real selves. And the real we, seize to exist.

The tv is not alone in its fight against the darkness. The spotlights connected to the dimmer switch give away a faint glow and in the minimal kitchen, the light is still on, forgotten during that last phone call. That last phone call. It brought back memories and feelings. Feelings of family and support and how the ones we rely on for support turn out as never having been there for us when the one who has actually helped disappears and makes it all painfully obvious. And where do we go from there? Leave those who have been a fake helping hand, riding on the goodness of others? Why not.

Another scooter drives by. This time the driver is alone. Probably on his way home after some party and maybe feeling very satisfied of maybe feeling very frustrated. Or not feeling anything at all except tiredness and on his way to get some sleep. Sleep sounds like a good idea. Channel two is no longer broadcasting any programs and soon the room will be filled with light produced by the static noise showing. Maybe there is something else on another channel. Who am I kidding? Of course there is something else on the other channels. There are enough channels on that thing to always have something on. Hell, most channels run 24 hours per day, so there are images to see. But seldom stories to care about. The more channels the more things not to see.

The day is over in this apartment. Outside it continues as more cars drive past. Twenty-four-hour channels and twenty-four-hour society. But not necessarily more to care about.

I was wrong. It is still raining.

Dead or Alive

Ikväll bjuder Bio Blues på japanskt.
Ses på egen risk.

One.... two... one, two, three, four!

Blowout II

Jag är tydligen inte klar med mitt gnällande och klagande för idag.

Så jag gör en liten sammanställning över vad som flyter runt i mitt huvud nu. Mycket är inspirerat av den där dejtingsidan.

Många personer i trettioårsåldern skriver som om de haft Grynet som svensklärare.

Att använda sig av engelska kan vara snyggt om man kan språket.

Hur ska jag kunna fråga om nåt när det enda som står är "Fråga om du vill veta nåt. *ler*"?

Om du nu är allätare när det gäller musik, så måste väl det innebära att jag hela tiden får bestämma musiken med tanke på att jag inte kan lyssna på allt, men du uppenbarligen kan det?

Hur är en person som är "sprallig"?

Du skulle se fånig ut utan skinn på näsan.

Alla har humor. Även de som inte skrattar åt dig eller som inte får dig att skratta.

Hur mycket föroreningar har ditt reseintresse orsakat? Bryr du dig ens om det?

Att hänga i krokar i ryggen gör ont, men det är mindre risk att dö jämfört med fallskärmshopp eller dykning.

Slutligen, hur kan en pajas som Berlusconi få fortsätta vara politiker?

Blowout

Jag påbörjade ett inlägg om mansrollen efter en debattartikel på Aftonbladet.se efter den oundvikliga diskussionen hur fan jag ska vara nu när den senaste Bond-filmen haft premiär. Men ju mer jag skrev, destom mer ointressant kändes det att skriva om hur jag ska vara som man. VIlket jag i och för sig tyckt ett bra tag. Jag antar att jag drogs med i rappakaljan. För hur män ska vara och hur kvinnor ska vara känns som en diskussion ovärdig ett nytt årtusende.

Hur ska min man vara? Hur ska min kvinna vara? Fråga istället hur ska en partner vara oavsett kön. Det här med att vara en riktig man eller en riktig kvinna känns så förbannat inkomplett. Om jag skulle vilja vara någondera skulle jag ändå i slutändan bara vara en halv människa och hur begränsande känns inte det?

Självklart är jag färgad av sociala könsroller. Det måste tyvärr erkännas, men jag jobbar på det. Och inbillar mig att jag är bra mycket bättre på att skita i sociala konstruktioner än genomsnittet. Framförallt för att de sociala konstruktionerna begränsar mitt liv och då antar jag att de begränsar andras också.

I älrlighetens namn tycker jag att det är beklämmande att det finns personer som fortfarande vill ha en gentleman i sitt liv. Förhoppningsvis beror det på en brist på bättre ord från deras sida, men ibland tvivlar jag. Gentlemannen är en kvarleva från en tid då kvinnor skulle bemötas med en påtvingad artighet för att de var svaga och lägre stående varelser och genom att visa hur väl man behandlar de svaga och mindre värda visar man även hur hövisk man själv är.

Man ska hålla öppen dörren för kvinnor, man får inte slå kvinnor, mannen ska alltid bjuda kvinnan.

Det är ett sånt skitsnack så jag blir illamående.

Man ska hålla öppen dörren för alla som behöver det. Man får inte slå människor. Den som vill och kan bjuder den andra.

Det blev en liten diskussion kring ämnet i alla fall.

Qu'ils mangent de la brioche

Till att börja med så ska det väl konstateras att det är tredje gången gillt som gäller. Efter två urkukade val fick de till slut till det. Gör om, gör rätt.

Det roligaste idag var en amerikansk ekonom som erkände att den amerikanska ekonomin faktiskt haft större tillväxt under demokratiskt styre än under republikanskt. Det tråkigaste var ärthjärnorna till republikaner i New York som bävade inför fyra år av socialistiskt muslimskt styre. Hur bemöter man ens så kollossalt korkade personer? Det är klart att man försöka att bara himla med ögonen och inte bry sig om det inte vore för att de faktiskt har rösträtt. Och ska man rösta emot en kandidat ska man kanske åtminstone göra det på korrekta grunder. 

Så republikaner är storföretagens och kapitalismens väktare, men de är bara alltför kassa på att inse att en sund ekonomi innebär mer än att förse sina polare med skitmycket pengar. Att dessutom kriga skiten ur ett land eller två gör ju inga under för plånböckerna heller. Det är ju inte som att det ger så förbannat mycket inkomster om man inte blir klar snabbt och kan fokusera på att exploatera den fallna nationens tillgångar. Förlåt, jag menar delta i uppbyggnandet av landet igen.

Republikanerna har även många etiskt sinnade röstberättigade på sin sida. Med etik och moral avses här att förbjuda abort, återinföra kristna böner i skolor och förbjuda homosexuella så många rättigheter som möjligt. Men även här är de rätt värdelösa. Evangelisterna frodas visserligen, men abort är ju fortfarande tillåtet. Och med republikansk majoritet och republikansk president borde det ha varit en enkel match att ta ifrån kvinnor en grundläggande mänsklig rättighet när man hade chansen. Men man tog den inte. Faktum är att de moralfrågor som drar arbetarrösterna till republikanerna sällan behandlas när de väl kommier till makten. Men nåt måste ju få arbetare att rösta på det parti som är det största hotet mot deras välfärd.

Det är tur att det finns etiketter att sätta på människor. Speciellt att sätta på sig själv. Speciellt när det inte är helt uppenbart för omgivningen att man är det man säger sig vara. Att man kan kalla sig själv "compassionate conservative" och sen inte vara det minsta medkännande egentligen och visa gång på gång hur svårt man har att relatera till människor som har det svårt. Lite som Marie Antoinettes funderingar kring varför folket inte åt kakor då de inte hade bröd.

Här i Sverige har vi precis som överallt annars i världen folk som ser sig själv som moralens väktare som står upp för etik och mänskliga rättigheter. Hos oss kallas de kristdemokrater och de tycker exempelvis inte alls att människor har lika värde, även om de tryckte de orden på diverse utskick de gjorde innan valet. Det här med homosexuellas rätt till äktenskap ställer ju till en del problem för dem som bekant.

Förutom att stå upp för etik och moral så kan man stå upp för människors frihet också. Då kan man kalla sig liberal. Man kan faktiskt kalla sig liberal om man tycker att det är rätt att nationer med våld går in i andra länder och tvingar på dem sin version av frihet, så länge det är liberalistens syn på frihet också. Man kan till och med kalla sig liberal om man tycker att ett övervakningssamhälle som registrerar varje steg du tar är en bra idé. Och är det som så att man upptäcker frihetsproblematiken med sina åsikter så kan man kalla sig nyliberal och tro att det går vägen då. Precis som att den nya friheten består av minskad frihet. Control is the new free, som modemänniskorna skulle ha sagt. Som språknörd är det roligaste i det hela att man tror sig ändra betydelsen av ett ord genom att lägga till ett litet prefix som inte ens är en negation. Nynazism innebär fortfarande nazism och nyliberalism innebär fortfarande liberalism. Vill man minska människors frihet finns prefixet anti. Men det är klart, hur många röster vinner man som antiliberalist?

Problemet med språk är, som George Carlin så intelligent påpekade, att vårt språk är det verktyg som vi har för att göra våra egna tankar förstådda för oss själva. Därför blir det också ett verktyg som kan missbrukas. Man kan kalla sig "compassionate conservative" och fortfarande vara samma gamla konservativa varelse, men varje gång det yttras hamnar även ordet "compassionate" i folks hjärnor. Att inte vara liberal och hela tiden kalla sig något med liberal (utan anti) gör att man ger sig själv en fördelaktig stämpel som sen kan användas när man smider nya planer för att kontrollera folk mer.

Så kanske är det när människor högljutt proklamerar sig själva som nyliberaler, etiska och så vidare som vi ska dra öronen åt oss. För uppenbarligen så är de väldigt måna om att sätta en positiv etikett på sig själva. Kanske för att ingen annan kommer att göra det åt dem.


Late addition

Programmet Debatt började precis. Janne Josefsson har delat in studion i McCain-sympatisörer och Obama-sympatisörer. På McCains sida sitter självutnämnda liberaler, ungdomar med moderat-M och Siewert Öholm.

Siewert Öholm.

Enough said.


Brain drain

Är det ett ålderstecken att man blir sjukare för varje höst som går? Från att ha varit i stort sett kärnfrisk blev jag sjukskriven ett par dagar förra hösten med en infektion i kroppen. Nu är jag sjukskriven igen. Denna gång nästan en vecka innan lovet och nu nästan en vecka efter lovet.

Men jag fick vara någorlunda frisk under lovet och kunde hälsa på hemma i Dalarna, uppleva Skoterns dag och framförallt se lillasyster uppträda till slut. Jag hade missat alla hennes uppträdanden tidigare. Hon var riktigt duktig. Bra på att spela elgitarr, bra på att spela akustisk gitarr, bra på att spela bas och bra på att sjunga. Bra på att få sin storebror att le och känna sig enormt stolt. Inte för att jag är någon anledning till att hon är så duktig, men nu förstår vad jag menar.

Egentligen borde jag väl skriva något om valet i USA, men det finns några enstaka andra som redan berört ämnet rätt så ingående så jag låter bli och återkommer imorgon om det skiter sig. Det vill säga om McCain/Palin vinner. Republikaner vid makten är i sig något av en katastrof för den lilla människan, men det faktum att om något drabbar McCain -- som är den äldsta presidentkandidaten någonsin -- så blir Sarah Palin den mäktigaste personen i världen. Nog sagt.

Här hemma verkar det som att borgarna insett sin enormt taskiga tajming när de chockhöjde a-kasseavgiften för ett tag sedan. Sen när det började luta åt en hel del varsel inom privat och offentlig sektor och lågavlönade människor utan a-kassa som riskerade att bli socialbidragstagare så bidde det en tumme i kompensation. A-kasseavgiften sänktes med 50 kronor efter att ha höjts med några hundra kronor tidigare. Jag undrar om de var så djävla dumma att de verkligen trodde att det skulle hjälpa för att få tillbaks de som kan få störst behov av a-kassa?

Men i vilket fall så gav verkligheten alliansen bakläxa och idag går de ut och säger att de sänker a-kasseavgiften ytterligare. Det ska bli spännande att se hur länge de kan gå med huvudet i sanden i väntan på nästa påtvingade sänkning. Fast om Reinfeldt får som han vill så ska arbetare förlita sig mer på den privata sektorn. Han ser gärna att arbetsplatser och privatpersoner tecknar privata försäkringar som ska hjälpa till med pengar när det blir dags att få sparken. Det sociala skyddsnätet som vissa i USA är avundsjuka på oss på ska tydligen bytas ut mot ett system som bland annat finns i USA och som ingen är avundsjuk på. Det verkar som att alliansen inte ger sig förrän de skapat ett rejält klassamhälle, uppdelat i arbetslösa på socialbidrag, arbetslösa på låg a-kassa, arbetslösa på a-kassa och privat försäkring samt arbetande av olika slag.

Typiskt också. Det är inget Simpsons ikväll. Det är fotboll istället. Det verkar som att jag får rota igenom filmsamlingen och se vad som går att hitta. Tidigare idag blev det high school zombie-filmen Dance of the Dead, lågbudgetslafs då stereotyperna från high school-filmerna drabbade samman med stereotyperna från zombiefilmerna. Med en del trevliga scener. Jag är medveten om hur klichéaktigt det är för någon med min smak, men en baldrottning med rosa klänning, armekängor och en blodig yxa är sexigt. Så ursäkta mig för att jag är förutsägbar. En zombiekärleksscen med kombinerat hångel/förtärande var också något av en höjdare.

Innan filmen vilade jag gott till svenska Ashbury Heights Three Cheers for the Newlydeads. Lysande titel och kanske anledningen till att det blev zombiefilm efter vilostunden.


Eternity is at and end
We have no more gods to send


RSS 2.0