Straight to Hell

Mina elever sitter och skriver nationellt prov just nu. Det knattras på friskt i datasalen och jag tänkte att jag ska ju inte vara sämre.

Min helg har varit en aktiv sådan. Mycket har hunnits med och ändå har det funnits tid för att sitta framför datorn med gitarren i knäet och en tom blick in i skärmen. Tanken var att jag skulle lyssna in mig på Einstürzende Neubauten igår, men jag tröttnade och letade upp lite äkta country. Den som är lite rebellisk och har en del gemensamt med punken. Garth Brooks och Shania Twain har alltid gett mig kv'äljningar och att kalla det country när det egentligen enbart är massproducerad radiopop i cowboyhatt är en synd så stor som någon. På samma sätt som Mariah Carey och Destiny's Child anser sig spela soul och R'n'B. James Brown och Aretha Franklin spelar soul och R'n'B. Hank Williams III spelar country.

Hårt tatuerad med sånger om alkohol och dålig kärlek fångade han mitt hjärta i helgen. Musiken i sig är kanske inte direkt min tvålkopp, men konceptet passar mig som handen i handsken. Att han sen lirat bas med haschmetallarna i Superjoint Ritual är ju bara mer respekt.

Det där med spännade koncept upplevdes dessutom i konsertform igår. Neubauten skulle ses för första gången. Så iväg till Berns mycket vackra lokal med förhoppningarna uppskruvade, men de grusades till viss del. Bandet kunde vara riktigt, riktigt bra när de slamrade på som mest, men långa transportsträckor med poesi på undermålig engelska till basljud tärde en del på mitt tålamod.

Entomebed i lördags var raka motsatsen. Konceptet är inget konstigt, men de kan fan framföra det.


Jesus Christ!
Lord of Flies,
in disguise!

FUCK!

Out of Hand


Wolverine Blues

Take this Life




Det är när man hör vanligt folks krav på
dödsstraff som man inser hur oerhört litet
steget är mellan vanligt folk och mördare.




Month of Shame

En nära kollega till mig försökte för några år sedan instifta en Week of Love på skolan där vi jobbar. Ingenting stort, men det hela utropades efter en särdeles jobbig tid i början av vårterminen. Det skulle helt enkelt bara bli lite bättre. Det blev det inte. Week of Love blev Week of Crap.

Det är med namnet Week of Love i huvudet som jag går in i maj månad med namnet Month of Shame gnagande i sinnet. Eventuellt Month of Crap. Vi får se en bit in i månaden.

Vad det hela handlar om är att nu går vi in i slutspurten här på skolan med nationella prov och slutinlämningar vilket betyder en djävulskt massa rättande. Förra årets fjortontimmarsdagar var ju inte direkt utvecklande och nöjsamma. Mer tärande och destruktiva. Och nu är det dags igen.

Anledningen till hela det här med Shame är att jag blir så förbannat tråkig. Det går inte att planera in längre roliga saker och ibland ej ens några timmars avkoppling. Så när våren knackar på dörren och det spritter av liv och önskan att göra saker, måste jag alltför ofta tacka nej. Och det är där skammen kommer in.

Så kära älskade vänner, denna månad får ni tyvärr betala priset av att känna en gymnasielärare. Men när sommarlovet kommer lovar jag att försöka gottgöra er.

Kramar.

Killing in the name of

Idag har varit en bra dag. Solen har visat längre än vanligt och varmare än på länge. Ljus och fågelkvitter är nästan löjligt enkelt botemedel mot allt som känns jobbigt. Det och en gitarr. Inte för att det känts så jobbigt, men det kan ju bli bättre och det blev det.

Eftermiddagen har visat på en tillbakagång till gammal fin form då hela TVÅ filmer hunnits med. Det har slafsats i Saw IV och predikats i The Mist. Vilken film som var mest upprörande? De religiösa dårarna och deras anhängare i The Mist skrämde mig som vanligt mer än alla isblockskrossade huvuden tillsammans. De mest fanatiska anhängarna strävar inte om att vara den bästa tjänaren. De strävar efter att bli Gud. Och allt som står i deras väg kan röjas undan utan problem då kritik och ifrågasättande är förbjudet.

Det finns få som är så duktiga på att göra Satans jobb på jorden som de kristna.

Combustion

Det verkar onekligen som att den här arbetsveckan hittade på ett sätt att ta slut också. Den har verkligen gått oavbrutet med jobb och studier, men nu får den lämna plats för helgen. Som på sätt och vis redan börjat, men att räkna en fredagkväll innehållande disk och källsortering till veckoändan känns lite väl dystert. Så imorgon börjar helgen! Efter att jag gått till återvinningsstationen, hämtat tvätten och städat förstås. Imorgon vid tolv börjar helgen. Synd bara att endast halva helgen är kvar då.


Det blir familj denna helg. De kommer imorgon vid lunch och åker på söndag vid lunch. Alldeles för kort tid om du frågar mig. Om de frågat mig. Det gjorde de inte. Men man får göra det bästa av situationen och gå och se lillebror spela SM-final i innebandy och äta en god bit mat.


Veckan har verkligen bjudit på allt möjligt känns det som. Som sagt, det har varit en hel del jobb och en hel del studier. Men studierna har varit kul och jag har faktiskt lite då och då känt mig som en riktigt bra lärare dessutom. I övrigt har det till och med hunnits med film och utekväll med älskad vän.


På nyhetsfronten har två saker speciellt fastnat i hjärnan. Berlusconi vann, igen, i Italien. Min syn på Italienare fick sig en rejäl törn. Politikens Julio Iglesias får återigen härja fritt och ändra lagar och regler till sin egen fördel. Italiensk politik och media känns som ett skämt. Som om Bert Karlsson styrde Sverige och MTG samtidigt.


Den andra saken är att Socialdemokraterna kanske äntligen börjar bli lite varma i kläderna i opposition. Man har ju fan fått skämmas för att man röstade på dem i riksdagsvalet. De förvandlades direkt till ett gäng små gnällungar. Istället för att själva ta kommandot har man legat och väntat på utspel från borgarna och sen bara gnällt. Men nu är det ändring på det! Ett rött polititskt initiativ har äntligen sett dagens ljus! Det kallas till handling i en brännande het fråga. Frågan är så brinnande het att det ska krävas en nationell handlingsplan. Rikets säkerhet står alltså på spel. Och vad är då detta hot? Terrorister? Baltiska härdsmältor? Berlusconi och påven i maskopi för att sprida tutt-tv och katolicism i Nordeuropa? Nej, det handlar om mördarsniglar.


Sen så har jag i nästan sedvanlig ordning stört mig på jobbiga föräldrar. De tar upp så förbannat mycket av min tankeverksamhet. De invaderar, slår rot, kedjar fast sig och ingen kravallpolis i världen kan slita lös dem där de sitter i min frontallob. Det ska dock sägas att de flesta föräldrar är bra föräldrar och de ägnar jag lite tanke åt. Men den minoritet som verkar tänka med plånbok och arsle är så förbannat tidskrävande. Mer om det nån annan gång. Nu ska det sovas.

I högtalarna: Meshuggah - obZen
Dubbeltramp och åttasträngade gitarrrer vaggar mig till sömns.


 


All those beautiful people, I want to have them, I want to have them all

Kvällens inlägg blir helt enkelt en länk. Jag har redan skrivit en del idag på andra ställen.

Vackra människor på vackra bilder på min favorit-blogg (modblog.bmezine.com).

http://modblog.bmezine.com/2008/04/09/james-stroud-exhibition-of-portraits/


Återgår till disken. Poltergeist är på tv:n i bakgrunden.

They're heeere...

In Earl Grey Veritas

Medelst te och ett äpple sitter jag och på något sätt rundar av dagen. Egentligen kanske det vore smartare att packa ihop och gå hem, men hemma väntar ett berg av disk och tillräckligt med dammråttor för att göra stålmannen allergisk. Dessutom har jag inte bloggat på ett tag på grund av diverse anledningar. Vissa trevliga, andra otrevliga. Men nu känns det som att det finns saker i fingertopparna som vill ut. Det är inte så mycket att jag vill skriva något särskilt utan snarare att jag vill skriva, jag vill skapa.

Jag har lite svårt för att berätta om vad som hänt i mitt liv om det inte är något speciellt, mest för att det inte känns så intressant att delge det till andra. Det där med kallprat har aldrig riktigt varit min grej. Andra får gärna prata med mig om rätt ointressanta saker, men jag har lite svårt för att föra ett aktivt samtal om ingenting. Så att kallprata på bloggen för bloggandets skull känns vanligtvis rätt ointressant. Så tycks inte vara fallet idag.

Mina fingrar glider med lätthet över tangenterna och det verkar som om de inte vill stanna än på ett tag. Trots att min nya skönhet väntar på mig därhemma och vill bli spelad på. Och den vill att jag ska spela Spring Break 1899 av Murder by Death, en helt underbar, lågmäld sång som påminner om en skitigare Nick Cave. Återfinns enklast på http://www.youtube.com/watch?v=AjYs-Tj9d0c.

Att vara på humör för att skriva känns riktigt bra. Det är trots allt en värld att fly in i. När jag skriver fokuserar jag på det, vilket i sig kan vara ganska krävande, men det är inget annat som hägrar i min skalle. Och det är skönt. Det är alldeles för mycket att tänka på. Nackdelen med att vara lärare. Det är inte enbart det att jag får jobba på helger och kvällar. Det är att jag tänker på jobbet väldigt ofta. Med de ämnen jag har kommer jag alltid i kontakt med nåt som är en potentiell lektion.

Då jag under det senaste året återupptäckt skrivandet -- och upptäckt gitarr samt upptäckt synth, ebm och industri (I've been quite the busy beaver) -- så är en händelse denna vecka speciellt kul. Jag har blivit tillfrågad av en elev här på skolan om jag skulle vilja skriva en artikel till en framtida tidning som kulturvetarna ska sätta ihop. Jag bli mer kulturellt och humanistiskt lagd för var dag som går. Min naturvetarbakgrund känns allt mer och mer avlägsen. Inte för att jag saknar den. Kunskaperna finns ju kvar. Men nu är det dags att få flumma ut lite. Hann liksom inte med det på gymnasiet eller på universitetet heller för den delen.

Nu tror jag att det är dags att packa ihop och gå hem. Téet är nästan slut och jag är lite sugen på att gå hem till gitarren och med fejkad whiskyröst (snarare förkylningsröst) få yttra

"There's a drained bourbon bottle layin' next to my head,
and the piss and the vomit are the sheets in my bed."

Helt genial textrad.

Och nu är téet slut.

Über und OUT!

Tillökning

image2

Min familj har fått tillökning. Det är hon till vänster.
Frånvarande på bilden är min mänskliga flickvän.


Vi svartnar



Ladda ner Vi svartnar


Mina ögon ser mer än ytan
mina fingrar känner mer än kyla
mitt förtroende är ärrat
jag skrattar åt allt jag ser

Jag föraktar, det vinner i längden
bakom hatat gömmer sig rädslan
jag har gråtit slut alla tårar
jag trodde, men se på mig nu

Någon slår in spikar
i mitt huvud varje natt
vaknar varje morgon,
hoppas att spegeln har bytt bild
skriker varje dag ut
min längtan till mig själv
jag saknar mig, jag hatar mig,
beskyller mig själv för allt

TA BORT MIG, JAG FRYSER
VI SVARTNAR, EN KOLBIT
TA BORT MIG, JAG FRYSER
VI SVARTNAR, FRÅN DIAMANT
TILL KOL
Vi famlar runt i grottor
utan lykta, utan ljus
här finns det bara mörker
kan någon visa vägen ut

I tider av förändring
och desperata försök
vi får aldrig veta innan
vad som finns vid nästa krök

Jag kommer till en skiljeväg,
jag måste hitta ut
för långt åt fel håll,
där finns det inget ljus
allt blir en enda chansning
utan början, utan slut
vem fan vet hur jag hamnat här,
flyg bort mig härifrån

TA BORT MIG, JAG FRYSER
VI SVARTNAR, EN KOLBIT
TA BORT MIG, JAG FRYSER
VI SVARTNAR, FRÅN DIAMANT
TILL KOL

In This Shallow Grave

Små motgångar samlas på hög och äter mitt sinne.
Utlopp för frustrationen saknas.

Världen är en vampyr redo att suga livet ur den som försöker lite mer än någon annan.

Medelmåttorna håller genierna på mattan. Outnumbered by idiots.

Religiösa dårar tar plats från religiösa intelligenta.

De som skriker högst besegrar de som skriker smartast.

Jag hatar er. Jag föraktar er.

Min tillvaro blir mer svart och vit. Och snart är jag som er.

Den dagen ska jag förakta mig själv också.

RSS 2.0