And justice for all

Den ilskne irakiske journalisten som skickade en flygande sko mot George Bush under en presskonferens och samtidigt skapade något så ovanligt som en klädtrend i anti-amerikanska kretsar har fått sitt straff. Tre år blev det. Det kan tyckas lite hårt, men jag håller nog med domstolen i deras dom. Herregud, karln missade ju. Klåpare.

Vidare inom rättsväsendet verkar det som att genusundervisning och sånt där gammaldags hyfs inte ligger högt upp på polisens prioriteringslista. Den gamla übermanliga institutionen tycks ha svårt att hantera det här med att nu ska det in fruntimmer också. Som i militären och i kyrkan. För hur förklarar man annars att en manlig lärare tycker att det är okej att anspela på sex hela tiden som passagerare i ett rollspel med kvinnliga aspiranter. Det går att skämta om allt, men att anse sig rolig då man säger åt en kvinna (eller man för den delen) man inte känner så väl att först blåsa i alkomätaren och sen följa med upp i skogen för att blåsa i en annan trumpet.

För att stanna på temat poliser, så fick en ung man nyss sin dom för att ha nöffat åt poliser. Han fälldes och fick 200 spänn i böter. När ska poliserna i Rosengård få sin dom för allt som de kallat invandrarna där? Och när ska de som kallar unga flickor för horor få sin dom?

Det är en sån där konstig värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0