Dirty Diaries

Det har släppts en porrfilm. Inget särskilt i sig i en värld där det görs ett stort antal porrfilmer varje dag, men denna är lite speciell. Den säger sig vara feministisk och har därför skapat debatt. Den är dessutom delfinansierad av Svenska filminstitutet vilket gör att den betals av skattepengar. Det skapar debatt. I alla fall försöker Aftonbladet så gott de kan och slänger som vanligt in en kollossalt ogenomtänkt statistisk undersökning om huruvuda det är rätt att skattemedel går till porr eller inte. Majoriteten har röstat nej. Som väntat. Det är intervju med initiativtagaren och en debattartikel skriven av en av regissörerna och de efterföljande kommentarerna är väl som väntat.

Feminism väcker känslor, det är helt uppenbart och när feminister gör porr så slår det nog slint i huvudet på de mest rabiata könsmaktsbevararna. Det asexuella fittstimmet var tydligen inte så asexuellt utan har bara letat efter nåt som gör dem kåta. Och om man inte hittar det så skapar man det. Det är en av de häftiga sakerna med sexualitet, det har en sån enorm drivkraft.

Porren har funnits i en form eller annan sedan urminnes tider. Inget konstigt med det. Vi har ju varit sexuella varelser rätt så länge även om diverse religioner har gjort sitt bästa för att få det till att så inte ska vara fallet ifall vi vill vara bra varelser. Inget konstigt med det heller. Om man lyckas kontrollera människors sexualitet så har man tillskansat sig väldigt mycket makt genom att finnas där när människor börjar känna skam och kännner de inte tillräckligt med skam automatiskt så ser man till att de gör det.

Men porren idag är väldigt mycket en manlig sak. Den riktas mot manliga konsumenter då män tillåtits vara mer sexuella än kvinnor som skuldbelagts mer för sin sexualitet. Som tur är så blir den kvinnliga sexualiteten mer och mer accepterad för varje generation som kommer. Mina elever verkar till exempel ha en betydligt mer avslappnad relation till sex än vad min generation har. Och min generation har en mer avslappnad attityd till sex än våra föräldrar. Och så vidare.

Att göra porr och kalla den feministisk är ett tydligt markerande. Det är att överta och omdefiniera ett begrepp. Som när de homosexuella männen tog över ordet "bög" från homofoberna. Man bekämpar tankarna genom att bekämpa de ord som tankarna består av.

Så ska då skattebetalarnas pengar gå till att finansiera feministisk porr? Ja, självklart ska de det. Våra pengar ska gå till att finansiera något som är med och skapar en debatt som behövs i samhället. De ska gå till något som är nyskapande. De ska gå till konsten.

Men enligt Aftonbladets mindre genomtänkta undersökning tycker en klar majoritet att skattepengar inte ska gå till feministisk porr. Nyskapande och debattskapande filmer protesteras det emot. Men att betydligt mer skattepengar går till att finasiera Göta Kanal 3 höjer inte många ögonbryn. Och det skapar definitivt inga debatter på Aftonbladet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0