Han ska våldtas och styckas

Det kanske kan verka som en kapitulation från min sida, men jag tänker ändå envist hävda att så inte är fallet. Det är nämligen som så att yours truly finns på Facebook nuförtiden. Men inte för er, kära läsare.

Inspirerad av en lärare i Danderyd så tänkte jag kolla upp huruvida Facebook går att använda för att underlätta kommunikationen med eleverna. De finns ju ändå där, så då kanske det går att dra nytta av det.

Men det är ju inte helt smärtfritt med dessa sociala nätverkssidor. Nyfikenheten kring vissa grupper som florerat i nyhetsmedia den senaste tiden gör ju att man söker upp dem och kollar in jargongen. Big mistake.

Hatgrupper är ett ypperligt sätt att förlora tron på mänskligheten. Äntligen tycks det finnas en samlingsplats för det intelektuella bottenskrapet, de som baserar hela sin livskådning på känslor och tänkande i max ett steg. De som basunerar ut förenklade bilder av verkligheten troligtvis för att de saknar kapacitet till annat. De som drar en av tusen slutsatser och tror att just deras är rätt för att de inte klarar av att se de andra 999.

Rubriken ovan hänvisar till denna mans inlägg i debatten kring dödsmisshandeln av en äldre kvinna i Landskrona och är vad han tycker att man ska göra med den misstänkte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0