Gud hjälpe oss

Jag kan inte låta bli att tänka på George Carlin med jämna mellanrum. Den geniale komikern och satirikern som gick bort visserligen i en ålder som får anses som lagom för sånt men ändå för tidigt. Jag var ju liksom inte klar med honom.

Men i vilket fall så det minnet handlar om är problemet katolska kyrkan har med aborter och samtidigt problemet som de har med homosexuella. Men vilka har färre aborter än homosexuella? Man skulle kunna tro att homosexuella skulle ha sin givna plats i katolska kyrkan på grund av det. Dock är det ju inte riktigt så det ser ut.

Anledning till att en tanke ägnades käre Carlin är detta med kristna och homosexuella. Och artikelkommentarer. De har ju en tendens att leta sig in i varenda djävla artikel, SD-anhängarna. De där sanningssägarna som hänger på sidor som Politiskt Inkorrekt, en självutnämnd sanningssägare, en sån där som säger det som alla vet men ingen vågar säga för det är inte politiskt korrekt. Det kan väl tyckas nobelt av dem om det inte vore för att det mest handlar om fördomar och förenklingar av samhällsstrukturer som enbart kan tillfredsställa de med klara problem att tänka längre än näsan räcker. Men om en handling begås av en sån där person så är det väl för att alla såna är sådär och att det ligger i kulturen eller religionen där borta där såna där kommer ifrån? Eller så är det som så att det är mer komplicerat. Men visst, som lärare kanske jag ska vara glad för att de faktiskt försöker, men resultatet blir tyvärr för förödande för att det ska vara en seger att de försöker lägga ihop olika saker.

Så vad handlade det det om denna gång då? Det handlade i grunden om Jonas Gardells nya program om Gud, Jesus och grabbarna. En artikel på Newsmill tog upp hur fantastiskt det var att kunna bo i Sverige, vara homosexuell och präst och dessutom allt på samma gång. Men det fanns fortfarande problem.

Och där bland artikelkommentarerna fanns de, som ett brev på posten, SD-anhängarna. Men det verkade som att det fanns lite av ett problem i just den här debatten. För den oerhört hemska versionen av Islam som dessa personer inbillar sig kommer att ta över landet inom en snar framtid har ju ingen som helst tolerans för homosexuella utan snarare tvärtom. Homosexuella håller man kort och mest bara torterar ihjäl. Och banne mig om inte det var lite lockande för extremhögern. För den beskedliga fredsälskande kristna svenska kulturen som är den våldsamma muslimska kulturens raka motsats kommer ju inte att ta tag i bögdjävlarna, då skulle det ju, Gud förbjude (fniss), finnas likheter mellan våra religioner. Vi som är så förbannat snälla.

Nej, det är sannerligen inte lätt att vara fördomsfull gällande fler än ett område åt gången.

Men troligtvis ger det inte så stor huvudvärk. Då måste man ju behärska detta med kritiskt reflekterande över sina egna åsikter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0