Hike

På en blogg kan man ju faktiskt skriva om sånt som hänt också och inte enbart skriva de debattartiklar man inte vågar skicka in någonstans för att man är kanske innerst inne orolig att någon ska bemöta det man skriver. Så man slår in dörrar ens läsare redan öppnat och säger ibland sådana saker som att här kan minsann alla bemöta det som skrivs. Förutsatt att de hittar hit och förutsatt att de bryr sig om vad någon som inte når ut till nån säger.

Så, vad som hänt. Det har varit en helg på annan ort vilket inte alls var så tokigt. Lillasyster har lämnat hemmet denna termin och huserar numera i Värmland där man förutom Hajk-tips, dansband, rally, varghat och andra stereotyper även kan fördjupa sig i diverse akademiska utbildningar. Jäpp, lillasyster är inte så liten längre. Hon går ju för böfvelen på universitet. För att bli lärare dessutom.

Därför blev det att sätta sig på tåget i fredags och rulla mot Karlstad dit även moder, hennes karl och mammas två nya kattungar tagit sig.

Jag önskar att jag kunde uttala mig om Karlstad som stad, men det skulle gå sådär. Helgen tillbringades till stor del med tre andra och två katter i ett studentrum dimensionerat för en person, vilket gick förvånansvärt bra. Då vi inte satt på rummet eller i korridorsköket beblandade vi oss med resten av arbetar- och medelklassen i en liten lagom konsumtionshets på ett sånt där skitstort köpcenter som håller hjälper till att hålla både priser, små konkurrenter och stadskärnor på mattan. En fri marknad i strid mot monopoltänkande där allas mål är att nå monopolställning. Där konkurrens är en förutsättning för utveckling och valfrihet och ett varierat utbud och uppfinningsrikedom och bla bla bla. Alla som varit på ett stort köpcenter vet att varierat utbud och uppfinningsrikedom kan man se sig om i stjärnorna efter. Efterfrågan styr utbudet och vi ger ju bara folk vad de vill ha efter att vi i samarbete med psykologer och reklammakare vidareutvecklat våra metoder att övertyga människor om att det mest spännande man kan ha på sig finns att köpa på Dressman och Kappahl.

Har man sett, det blev lite gnäll ändå. Skönt att man inte är helt ringrostig.
En trevlig helg var det i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0